De kwalificatietijd voor deelname aan de Boston marathon is niet eenvoudig.

Je zou denken dat je onder de 2,20 bent gelopen voor de klassieke afstand, waarbij ik zou zeggen dat het niet gemakkelijk is, komisch zou zijn, niet zo.

Lopers op mijn niveau of hoger zouden meer respect moeten hebben voor lopers die een kwalificatietijd willen verdienen voor de marathontoegang in Boston.

Dit wil niet zeggen dat mannelijke atleten die minder dan 2,20 rennen of vrouwen die minder dan 2,40 rennen voor de afstand of sneller, geen bewondering of respect hebben voor de massa fulltime hardlopers die zich willen kwalificeren voor de prestigieuze race.

Ik heb gewoon het gevoel dat ik op mijn niveau zo veel focus heb op het instellen van persoonlijke records en training om Olympische teams te maken dat iemand die werkt om een ​​kwalificatienorm te behalen om mee te doen aan de Boston Marathon niet zo hoog opvalt als zou moeten.

Ik zie geen verschil in een 4 uur durende marathonloper die een nieuw persoonlijk record neerzet en zich kwalificeert voor de Boston Marathon dan iemand die zich kwalificeert voor de Olympische Marathon Trials.

Ze garanderen allebei evenveel respect.

Voltijdsporters hoeven zich in deze sport niets meer aan te trekken dan hard trainen, voldoende rust krijgen en hardlopen.

Atleten die niet zo gelukkig zijn om de mogelijkheid te hebben om fulltime te trainen, hebben andere tijdsbeperkingen en verantwoordelijkheden, zo vaak voel ik dat iemand die traint om een ​​kwalificatietijd te verdienen voor deelname aan de Boston-marathon een nog indrukwekkendere prestatie is.

De Boston Marathon, vergelijkbaar met andere grote Japanse marathons zoals Lake Biwa en Fukiyoka, vereist dat deelnemers specifieke tijden lopen om mee te doen.

Als je nieuw bent in de sport van hardlopen op lange afstand, heeft Boston specifieke tijden op basis van de leeftijd van de atleet die je moet rennen om te kunnen concurreren.

Dit zijn geen walk-in-the-park-tijden die hardlopers moeten behalen om te kunnen concurreren.

Ze zijn veeleisend en nemen meer dan alleen een paar kilometer hier en daar door de week hardlopen met weinig moeite.

Als je net als ik bent, een fulltime baan hebt terwijl je geen andere keus hebt dan je tijdmanagementvaardigheden te gebruiken, dan vereisen deze tijdnormen voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 80 jaar 100% toewijding.

Laat u niet intimideren als u uw kwalificatiedoel voor de marathon van Boston nog niet heeft bereikt.

De sleutel is om geduldig en vasthoudend te blijven.

Je hebt het vermogen en hoe dichter je bij het halen van de tijden komt, hoe duidelijker dit zou moeten worden.

De marathon is een evenement waar enorme hoeveelheden tijd kunnen worden afgezet op de persoonlijke beste tijd.

Ik had een persoonlijk record van 2.40.02 voordat ik mijn huidige beste tijd van 2.19.35 liep.

Mijn toenmalige coach en ik hadden een plan en we lieten de algemene doelstelling niet door tegenslagen verpesten. Ik had een halve marathon van 1.07.06 gelopen, dus hoewel ik op de marathonafstand faalde, wist ik dat het gewoon een kwestie van doorzettingsvermogen was.

We hebben de doelstelling behaald (sub 2.22.00).

Ik coach een man die van 4.40 naar 3.27 is gezakt voor de afstand, dus wie zou zeggen dat je niet hebt wat nodig is of dat je boven je hoogtepunt bent?

Ik zal een paar van mijn eigen tips delen waarvan ik hoop dat ze u zullen helpen bij het behalen van een kwalificatietijd voor toegang tot de Boston Marathon.