We vinden het allemaal leuk om op voetbal te gokken, anders was je hier niet gekomen. Je geld inzetten op een willekeurige weddenschap, met de kans om geld te winnen. De adrenaline die je voelt als een weddenschap goed gaat, en de teleurstelling als het helaas ook wel eens misgaat. Het hoort er allemaal bij, en het maakt van gokken op voetbal één van onze grootste hobby’s. Ben jij iemand die het liefst pre-match gokt, of verkies je het live wedden? Wij vertellen je enkele voordelen van pre-match weddenschappen.

Voordelen pre-match op voetbal gokken 

Pre-match gokken op voetbal staat voor een weddenschap die je al hebt ingezet, voordat de bal aan het rollen is gebracht. Dit heeft een aantal interessante voordelen. Het grootste voordeel is te vinden in het feit dat je tijd hebt om alle relevante statistieken bij langs te gaan. Welke statistieken gaat het dan om? Vooral de vorm van beide teams, de spelers die veel gele kaarten pakken, de vorm uit-thuis, zelfs de scheidsrechter: het zijn statistieken die je iets kunnen vertellen over de mogelijke uitkomst van de wedstrijd. Die informatie zou je live ook nog kunnen gebruiken, maar dan heb je te maken met tijdsdruk. Pre-match weddenschappen kan je al dagen van tevoren inzetten, en je hebt derhalve geen last van tijdsdruk waardoor je overhaaste beslissingen neemt. 

Minder risico’s?

Pre-match geld inzetten op een voetbalwedstrijd klinkt aantrekkelijk, want je hebt meer tijd om een goede beslissing te nemen. Toch is pre-match wedden niet altijd zonder risico’s. Stel dat je al dagen van tevoren een weddenschap hebt geplaatst, en tot aan de wedstrijd niet meer de moeite neemt om je weddenschap te heroverwegen; er kan van alles gebeuren, zoals blessures of interne ruzies. De pre-match weddenschap is daarom niet alleen voordelig, maar kent ook valkuilen als je de weddenschap in een te vroeg stadium plaatst.