Oké, dit klinkt verbluffend duidelijk en het zal voor de meeste mensen als dwaas worden beschouwd om zonderenige training een halve marathon te lopen. Het gebeurt echter en natuurlijk zijn de mensen die dat doen gek.

Er is meer op dit punt dan die mensen die dom genoeg zijn om niet te trainen. Ten eerste is het belangrijk om specifiek te trainen voor het lopen van een halve marathon. Je bent misschien al fit als je naar de sportschool gaat, voetbalt, zwemt, enz., Maar als je lichaam niet geconditioneerd is om lange afstanden op asfalt af te leggen, over verschillende wegcontouren en in wisselende weersomstandigheden, dan ben je er niet klaar voor voor een halve marathonloop. Zelfs als je al fit en actief bent, is het belangrijk dat je training draait om hardlopen. Nou ja, niet helemaal alles, maar het overgrote deel van je training in de maanden voorafgaand aan een Halve Marathon zou hardlopen moeten omvatten.

Ten slotte is het belangrijk om je trainingsschema te voltooien en elke dag door te lopen waar het de bedoeling is. Onthoud altijd dat het die dagen zijn waarop je niet wilt rennen, maar doe het toch op de wedstrijddag.

Dus, ongeacht uw conditie of algemene motivatie, deze boodschap is belangrijk: zorg ervoor dat u traint.

2. Kies het juiste schema

Een trainingsschema voor een halve marathon is een geweldige manier om niet alleen je voorbereiding op de racedag te plannen, maar ook om ervoor te zorgen dat je genoeg traint. Trainingsschema’s voor de halve marathon worden uitgeprobeerd en getest, waarbij elke trainingsdag van tevoren is gepland, waardoor het gemakkelijker wordt om trainingssessies in uw dagelijkse routine op te nemen.

Het verkeerde schema selecteren kan echter desastreus zijn.

Wees ten eerste realistisch over uw capaciteiten. Het zal ongelooflijk ontmoedigend zijn om te worstelen om de dagelijkse training te voltooien. Dat is een belangrijke zin, want een Halve Marathontraining gaat zowel over het opbouwen van mentale weerbaarheid als fysieke fitheid. Door elke trainingsdag te voltooien (zelfs de rustdagen), bent u een stap dichter bij het bereiken van uw uiteindelijke doel. Het gevoel van prestatie zal vooral uitgesproken zijn op de dagen met lange afstandslopen.

Om dit punt af te sluiten, is het ook belangrijk om schema’s te vermijden die te gemakkelijk zijn. Het draait allemaal om het vinden van de balans – je wilt een schema dat uitdagend genoeg is om te verbeteren terwijl je traint terwijl het niet zo moeilijk is dat je niet elke dag kunt hardlopen. Het is ook belangrijk om realistisch te zijn over de tijd die u elke dag aan training kunt besteden. Het heeft geen zin om een ​​schema te kiezen dat elke dag gemiddeld een uur training vereist als je levensstijl dat niet toelaat.

Kies ten slotte een trainingsschema dat speciaal is ontworpen voor de voorbereiding op de halve marathon. Veel van de schema’s op internet zijn ontworpen voor degenen die trainen voor volledige marathon van 26,2 mijl. Ze zijn vaak grof aangepast voor Halve Marathontraining, d.w.z. door de runs met 50 procent te verminderen. Het is beter om een ​​schema te kiezen dat uitsluitend is ontworpen voor training van de halve marathon.